BLOGI

Oivalluksia kodin järjestämisestä ja omannäköisestä arjesta.


Aamupuurosta ja aamukahvista on jo kaksi tuntia, mutta tuntuu ettei päiväni lähde käyntiin. Istun työpöydän ääressä ja tuijotan läppärin näyttöä. Mielessäni risteilee tuhat aihetta, joista haluaisin kirjoittaa, mutten saa yhdestäkään ajatuksesta kiinni. Tuntuu, että tätä arkeni on koko ajan. Yhtä ajatuksien virtaa ja aikomista, mutta jokaisen...

Lastenhuoneessa on järjestettävänä monta tavarakategoriaa. Tässä asiakkaan kodissa tavaraa ja lastenvaatteita oli kuitenkin maltillisesti ja neljässä tunnissa saatiin yhdessä paljon aikaan. Kierrätykseen lähti lopulta myös yksi ylimääräinen tuoli, joka oli pyörinyt huoneen nurkassa tarpeettomana!

Syyssade piiskaa ikkunoita ja pihlajanmarjat keinuvat pihapuun oksilla. Istun kotisohvalla aamukahvista nauttien, vaikka kello alkaa olla jo kymmenen.

On helppo ajatella, että ammattijärjestäjää tarvitaan vasta sitten, kun koti on täyttynyt lattiasta kattoon tavarasta, eteisessä kahlataan upottavassa kenkämeressä, kaapit pursuilevat vaatteita tai keittiön tasolla ei mahdu tavarapaljouden vuoksi halkaisemaan edes viinirypälettä.

Mitä ammattijärjestäjä oikein tekee? Tähän kirjoitukseen listasin sinulle vastauksia ja esimerkkejä, mitä työni sisältää.

Samaan aikaan kun kulunut vuosi on kaikessa poikkeuksellisuudessaan karsinut kodin ulkopuoliset kontaktit minimiin, on kodin sisällä oman tilan saaminen ollut ajoittain vaikeaa.

Astun ulos linja-autosta Inarissa Karigasniementiellä, suuntana Muotkatunturin erämaa-alue. On kesäkuun alku vuonna 2018 ja olen pakannut rinkkaani kaiken sen, mitä tarvitsen vaeltaessani viikon yksin erämaassa.