Mitä ammattijärjestäjä tekee?

10.08.2021

Mitä ammattijärjestäjä oikein tekee? Tähän kirjoitukseen listasin sinulle vastauksia ja esimerkkejä, mitä työni sisältää.

Järjestämisen asiantuntijana autan sinua esimerkiksi kodin eri tilojen, kesämökin, toimiston tai varaston järjestämisessä.

Kotona työskentelevä ja etätöitä tekevä voi saada apua kodin työpisteen uudelleen organisoinnista ja paperien karsimisesta. Autan sinua myös valokuvien järjestämisessä.

Ammattijärjestäjänä autan sinua määrittelemään omat päämääräsi kodin järjestämisessä. Kuuntelen ja kannustan järjestelyprojektin loppuun saakka ja pidän huolen, ettei projekti jää kesken.

Autan sinua luopumaan turhasta ja tarpeettomasta tavarasta tarjoten valittavaksi konkreettisia ratkaisuja.

Lue 5 yleisintä tilannetta, joissa minulta pyydetään apua täältä.

Ammattijärjestäjänä opastan sinua tarvittaessa myös ajankäyttöön, taloudenpitoon ja elämänhallintaan liittyen. Kerron myös kodin asumisterveyteen ja -turvallisuuteen vaikuttavista seikoista ja tavarapaljouden haitoista. Opastan sinua kohti toimivampaa arkea. Minulta saat myös vinkkejä kestävämpien ratkaisujen tekemiseen kuluttajana.

Ammattijärjestäjänä raivaan kanssasi isotkin urakat, kuten autotallin, kesämökin, pihavaraston, vinttikomeron tai villiintyneen vaatehuoneen. Sinä päätät, mistä tavaroista olet valmis luopumaan. Luopumisen tueksi saat ammattijärjestäjän työkalut, vinkit ja lempeän kyseenalaistamisen. Sinä kuitenkin aina päätät, mitä tavaroita poistetaan ja laitetaan kiertoon.

Mitä ammattijärjestäjän käynti maksaa? Koulutetun ammattijärjestäjän apu maksaa, kuten muutkin asiantuntijapalvelut. Suosituin palvelupakettini on 4 tunnin järjestämisapu, ja sen hinta on 249 euroa (sis. alv 24 %). Omassa kodissasi, vapaa-ajan asunnossa tai vanhempien/isovanhempien kodissa teettämäsi työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Lisäksi: Lajittelemalla sinulle tarpeelliset ja tarpeettomat tavarat voit säästää rahaa myös pitkällä aikavälillä. Et tarvitsekaan isompaa asuntoa, vuokravarastoa tai uusia säilytysratkaisuja, kun tavaraa on sinulle sopivasti ja kaikelle on kotona oma, toimiva paikka. Ehjien, mutta sinulle tarpeettomien tavaroiden ja vaatteiden myymisestä saat helposti kirpputorilla jo osan järjestämiskäynnin hinnasta takaisin.

Ammattijärjestäjän vierailun jälkeen saatat myös pysyvästi muuttaa kuluttamistasi. Kun kotisi on järjestyksessä ja tiedät, mitä oikeasti tarvitset, et osta enää turhaa tavaraa. Silloin voit säästää tulevina vuosina merkittäviäkin summia.

Ammattijärjestäjää sitoo vaitiolovelvollisuus. Työ tehdään yhdessä asiakkaan kanssa luottamuksellisesti ja yksityisyyttä kunnioittaen. Ammattijärjestäjä auttaa, tukee ja tarjoaa konkreettisia ratkaisuja sekä kannustaa asiakasta löytämään omaan elämäänsä parhaiten sopivat ratkaisut. Ammattijärjestäjä auttaa toimittamaan turhat tavarat sekä roskat asianmukaisesti eteenpäin. Mitään ei poisteta ilman asiakkaan lupaa.

Olen koulutettu ammattijärjestäjä Sonja Saloriutta ja tarjoan ammattijärjestäjän palveluita koko pääkaupunkiseudulla ja Uudenmaan alueella. Ota yhteyttä sähköpostitse sonja.saloriutta(ä)gmail.com tai 040 734 7396 (HUOM! Jos en vastaa, jätä/lähetä AINA viesti, niin soitan sinulle myöhemmin takaisin.)

Lähetä minulle viesti, niin sovitaan aika kotisi järjestämiseen!